Hirdetés

"Tahóparkoló" - Kern Andrásnak üzent a II. kerületi polgármester

Nap Híre portré Nap Híre

Szerinte a művész "az autósok szűk, szabályokkal nem törődő kisebbségéhez" tartozik.

Mi is beszámoltunk róla, hogy tilosban parkolt Kern András: a Kossuth- és Jászai-díjas színművész a Lipóti pékség egyik budai üzletének bejáratától alig 2-3 méterre állt meg a kocsijával a járdán. Mindezt azzal magyarázta, hogy nincs megfelelő parkoló a közelben.

Alig néhány órával később Őrsi Gergely is megszólalt az ügyben: a II. kerület polgármestere a Facebook-oldalára kitett posztban ugyan nem említi Kern András nevét, de egyértelmű, hogy rá gondolt.

Mint fogalmazott, a közelmúltban egy ismert művész úgy gondolta, megállhat a Margit körút egyik legforgalmasabb szakaszán a járdán - írja a 24.hu

"Mivel az autósok szűk, szabályokkal nem törődő kisebbsége miatt a Margit körút járdáit mindenhol parkolásgátló növényládákkal és oszlopokkal védjük, csak a zebrán keresztülhajtva tudta megközelíteni a pékséget, immár legalább második alkalommal. Ezzel az ismert művész veszélyeztette a zebrán áthaladó gyalogosok biztonságát, akiknek nem feladatuk tahóparkoló autók kerülgetése"

- írta Őrsi Gergely, hozzátéve: a művész veszélybe sodorta a Margit körúton szabályosan haladó autósokat is, akik szintén nem számítanak a gyalogátkelőről kitolató autóra. A művész nyilatkozata alapján egy megoldást lát a kérdésre, egy külön parkolóhely kialakítását az üzlet előtt, a zebránál, hogy ott megállhassanak.

A polgármester szerint azonban nem ez a megoldás. Azt ígéri, hogy az önkormányzat a lehető leghamarabb a járda közepére is ki fog helyezni egy szép, virágokkal teli parkolásgátló növényládát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés