Kegyetlen sorozatgyilkos szabadulhat ki büntetéséből, 190 kisfiút gyilkolt meg a Fenevad

  • Bűnügy
Farkas Nóra portré Farkas Nóra

Luis Garavito több mint 190 fiút erőszakolt, kínzott, csonkított és gyilkolt meg, jövőre mégis feltételesen szabadulhat.

A "Fenevadnak" is becézett sorozatgyilkos rengeteg gyermeket gyilkolt meg. Luis Garavito eredetileg 140 fiú megölését vallotta be, ám azóta ez a szám 193-ra emelkedett. Áldozatai rendre 6 és 16 év közötti fiatalok voltak 1992 és 1999 között. Egyesek szerint akár több mint 300 gyerekkel is végezhetett az évek alatt - írta az Unilad

A férfi leginkább a kiszolgáltatott helyzetben lévő, egyedül kóborló utcagyerekeket célozta meg. Azt hazudta, hogy egy szerzetes és pénzzel, itallal csábította magához a kiszolgáltatott kisfiúkat. A sorozatgyilkos azt nyilatkozta, folyamatos késztetést érzett arra, hogy kisfiúkat gyilkoljon, ami a gyerekkori bántalmazásaira vezethető vissza. 

Mikor elkapták a bíróság ítélete szerint 1853 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, ami az egyik legsúlyosabb ítélet Kolumbia történetében. Azonban a törvények megváltoztak és 40 évre korlátozták a büntetést, majd ezt tovább csökkentették 22 évre. 

A tervek szerint jövőre feltételesen szabadulhat – írta meg a Tények. 

Cimkék:
  • sorozatgyilkos
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet