Hirdetés

Hatalmas bukta lett Katy Perry nagy visszatéréséből: végleg hátat fordítottak neki a rajongók?

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Katy Perry visszatérése megtorpant, miután a Woman's World, az új albumának első kislemeze a 63. helyen debütált az amerikai slágerlistán és a 47. helyen az Egyesült Királyságban.

Ez csalódást keltő visszatérés a popsztár számára, aki szeptemberben adja ki hetedik, 143 című albumát.

A Woman's World - és a hozzá készült videó - a közösségi médiában is darabokra szedték, és a kritikusok is lehúzták, sokan úgy érzik, hogy feminista üzenete nem aktuális - írja a BBC.

A The Guardian azt a kérdést tette fel a kritikájában, hogy, "milyen regresszív, átmelegített pokol ez?", a The Cut szerint "Perry megrekedt 2016-ban", a Rolling Stone pedig felvetette a kérdést: "Vajon Katy Perry minden idők legrosszabb visszatérő kislemezét adta ki?".

A dalban Perry arról énekel, hogy a nők testvérek, anyák, bajnokok, győztesek és szuperhősök, miközben szexik és magabiztosak - a fülbemászó refrénnel: "It's a woman's world, and you're lucky to be living in it", azaz "Ez a nők világa, és szerencsés vagy, hogy benne élhetsz".

Az énekesnőnek a dalhoz készült videóklippel sikerült még inkább kivernie a biztosítékot a rajongóknál, ugyanis Rosei the Riveter-nek öltözött, miközben több nő is apró ruhadarabokban táncolt körülötte egy építkezésen. A videó jelenetei között szerepel még az, hogy a nők piszoárokat használnak, szexjátékokkal hadonásznak, Perry-t pedig egy üllővel ütik meg - ami miatt bionikus lábakat növeszt. A klipben feltűnik a YouTuber Trisha Paytas is, aki egy hatalmas terepjárót vonszol.

Később, az Instagramon közzétett, a kulisszák mögött készült videóban Perry elmagyarázta, hogy a videót "szatírának", " pofonegyszerűnek" és "nagyon orrba vágónak" szánták.

A The Guardian kritikájában Laura Snapes azonban azt írta, hogy Perry nehezen tudott felnőni a slágerlisták élén álló popsztár társaihoz, például Chappell Roanhoz.

"Roan - Sabrina Carpenterrel és Charli xcx-szel együtt - azt modellezi, hogyan kell popsztárnak lenni 2024-ben: ötletesek, öntudatosak, viccesek, mélyek... néhány olyan tulajdonság, amivel Perry rendelkezett karrierje csúcsán, de úgy tűnik, örökre elvesztette"

- írta a kritikában. Emellett Perryt azért is kritika érte, mert Dr. Luke producerrel dolgozott együtt a kislemezen, különösen annak fényében, hogy a szám a női szerepvállalásról szól.

Mint ismert, az énekesnő kolléganője, Kesha 2014-ben beperelte Dr. Luke-ot, hogy érvénytelenítse a szerződésüket, mert - állítása szerint - "szexuálisan, fizikailag, verbálisan és érzelmileg olyan mértékben bántalmazta [Keshát], hogy [ő] majdnem elvesztette az életét".

Dr. Luke tagadta az állításokat. Tavaly megegyeztek az évek óta tartó rágalmazási per rendezéséről.

Amikor Perry bejelentette az új albumának munkatársait, Kesha - aki nemrég adta ki első önálló előadóként készült számát - a "lol" tweetet osztotta meg a közösségi oldalán, amit széles körben a popsztár kolléganőjének szánt gúnyolódásnak tekintettek. Később Kesha egy ugyanilyen üzenettel ellátott mellényes felsőben jelent meg egy megosztott fotón..

A 2010-es Teenage Dream című albumával Perry lett az első női előadó, akinek ugyanarról az albumról öt első helyezett dala is volt a Billboard Hot 100 kislemezlistán.

Az Egyesült Királyságban is öt első helyezett kislemeze volt, de ezek egy évtized alatt oszlottak el - a 2008-as I Kissed A Girl-től a Feelsig, a Calvin Harrisszel, Pharrell Williamsszel és Big Seannal készült közös 2017-es együttműködéséig.

Perry utolsó albuma, a Smile 2020-ban jelent meg, és - bár vegyes kritikákat kapott - az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is a top ötbe került. Vezető kislemeze, a Daisies a 37. helyet érte el a brit listán.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés