Hirdetés

Szívszorító hírek érkeztek az Agymenők sztárjáról, súlyos betegséggel küzd

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A népszerű sorozat színésznőjénél tüdőrákot diagnosztizáltak az orvosok.

Kate Micucci, akit a legtöbben az Agymenők című sorozatból ismernek, szombaton a TikTok-oldalán egy friss videót osztott meg magáról, ami egy kórházban készült róla. Ebben a videóban jelentette be a 43 éves színésznő, hogy tüdőrákot diagnosztizáltak nála és átesett egy műtéten - írja az ABC News.

Kórházban vagyok, mert a tüdőrákom miatt műtéten estem át

- írta a videó mellé, majd Micucci kiemelte azt is, hogy szerencsére az orvosok még korán diagnosztizálták. Elárulta azt is, hogy soha életében nem dohányzott, így hatalmas sokk volt számára, amikor az orvosok közölték vele a hírt.

A lap kiemelte, hogy bár a tüdőrákról sokan azt gondolják, hogy leginkább a dohányzó embereket érinti a betegség, vannak más kockázati tényezői is ennek a ráktípusnak. A Nemzeti Rákintézet szerint ezek közé tartoznak például a környezeti tényezők, például a légszennysezés, a sugárterhelés és a passzív dohányzás is, sőt a HIV-fertőzés és a genetika is.

Azoknál az embereknél, akik soha nem dohányoztak, a tüdőrák okozta halálesetek mintegy 26 százalékát a radonnak való kitettséggel hozták összefüggésbe

- állítja a Nemzeti Rákintézet. Az ügynökség szerint a vegyi anyagoknak és fémeknek, köztük az arzénnek, az azbesztnek, a berilliumnak, a kadmiumnak, a krómnak, a nikkelnek vagy a kátránynak és a koromnak való kitettség "tüdőrákot okozhat azoknál az embereknél, akik a munkahelyükön vannak kitéve ezeknek, és soha nem dohányoztak".

Egy TikTok-felhasználótársának válaszolva Micucci egy kommentben kifejtette, hogy egy vérvizsgálat eredménye adta az indíttatást, hogy orvoshoz forduljon.

Volt egy dolog a vérvizsgálatomban, ami nagyon magas értéket mutatott. Ezért elmentem egy dokihoz, aki csinált néhány vizsgálatot. Megvizsgálta a szívemet, majd észrevette a foltot a tüdőmben

- emelte ki a sztár, aki a diagnózisát illetően optimista, ugyanis a daganatot még sikerült korai stádiumban felfedezniük, és hamarosan dolgozni is visszatérhet.

Eltávolították [a daganatot]. Minden rendben van. Egy kicsit megviselt, és valószínűleg néhány hétig kicsit lassabban fogok mozogni, de aztán újra munkába állok. Alig várom

- zárta gondolatait Kate.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés