Hirdetés

Rendkívüli bejelentés a katasztrófavédelemtől, az országos tisztifőorvos is intézkedett

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Az elmúlt napokban a folyókon levonult árhullám miatt most különösen nagy szükség van a beavatkozásra, ezért a héten 85 ezer hektárnyi területen irtják a szúnyogokat a szakemberek.

A nyugati és középső országrészben az árhullám miatt jelentős méretű szúnyogtenyésző helyek jöttek létre, a vízpartokon a szúnyogok tömeges jelenléte érzékelhető, szaporodásukat a meleg időjárás is segíti - tették hozzá az MTI szerint.

A következő napokban a földön járműről permeteznek Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala vármegyében, a Duna mentén Komárom térségében, a főváros szúnyogártalommal érintett kerületeiben, a Csepel-sziget és környékének településein, valamint Dunaújváros, Baja és Mohács térségében.

A jelentős ártalomra tekintettel az országos tisztifőorvos ideiglenes engedélyével a leginkább érintett szigetközi településeken légi kémiai kezelések is lesznek.

A katasztrófavédelem már hetekkel ezelőtt megkezdte a vérszívók gyérítését, a Balaton és a Velencei-tó nádassal fedett, mocsaras területeire légi módszerrel, folyadék formában juttatták ki az irtószert, de több vármegyében is intézkedtek már.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés