Hirdetés

Ez a betegség dönthette ágyba a francia válogatott játékosait

Garai Kitti portré Garai Kitti

A francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps megerősítette, hogy Kingsley Coman is hasonló tünetekkel küzd, mint két csapattársa, Adrien Rabiot és Dayot Upamecano.

Most az is kiderült, hogy mit szedhettek össze Katarban a futballisták: sajtóértesülések szerint a teveinfluenzát kaphatták el a franciák, ami a Közel-Keleten őshonos. A betegség emberre és állatra is veszélyes, a nevét pedig onnan kapta, hogy elsősorban a tevék adhatják át az embernek – számolt be az sportal.blikk.hu.

A fertőzöttek olyan tüneteket produkálhatnak, mint a láz, köhögés, hányás és szédülés, de vannak, akik tünetmentesen átvészelik a betegséget. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint a fertőzöttek egyharmada bele is hal a betegségbe.

A franciák szövetségi kapitánya nem erősítette meg, hogy a játékosai a teveinfluenzával fertőződtek meg. Mindössze csak annyit árult el, hogy a nagy megerőltetésnél legyengül a játékosok szervezete, és ilyenkor könnyebben elkaphatják a vírusokat is.

Rabiot és Upamecano egyébként csütörtökön már együtt edzett a csapattal, így vélhetően mindketten játszhatnak a vasárnapi döntőn Argentína ellen – tette hozzá a lap.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés