Hirdetés

Most érkezett: földrengés rázta meg Kárpátalját

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Kisebb földrengés rázta meg hétfő hajnalban Kárpátalját, a magyar-ukrán határ közelében. A beszámolók szerint a lakosok a rengést hajnali 3:15-kor érzékelték. A földrengés központja Munkácstól 19 kilométerre nyugatra, a határ közvetlen közelében elhelyezkedő Nagydobrony területén lehetett.

A Richter-skála szerint 3,3-as erősségű volt a földrengés, és mintegy 2 kilométer mélységben történt.

Az Ukrán Geofizikai Intézet szakembere a rengéssel kapcsolatban úgy figalmazott, hogy szinte az összes kárpátaljai szeizmikus állomáson érzékelték, valamint hozzátette: a térségben egyáltalán nem ritkák a földrengések, viszont a mostani a megszokottnál erősebb volt, így több településen is érzékelhették az emberek.

Anyagi kárról és személyi sérülésről sem érkezett jelentés, azonban a lakosok megijedtek, főleg a február eleji súlyos törökországi földrengés után - adta hírül az Index.

Ahogy arról a Naphíre is beszámolt, az elmúlt hetekben több földrengés volt Európában, először Törökországban, ahol például hétfőn is kétszer megmozdult a föld, valamint korábban Romániában, Szerbiában, Olaszországban, az Egyesült Királyságban és Horvátországban is érzékeltek rengéseket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés