Hirdetés

Károly nem csinált semmit, de 10 év fegyházat kaphat érte

Nap Híre portré Nap Híre

Amikor eladta a furgonját, valószínűleg álmában sem gondolta volna, mibe keveredik.

Kovács Károlyt körözés alapján fogták el a magyar rendőrök október közepén, miután kiderült: a hónapokkal korábban eladott furgonjával migránsokat csempésztek a határon – írja a Blikk

A férfi állítja: a hivatalban hibázhattak, ahol hiába jelentette be gyorsan a tulajdonosváltást, csak a bűncselekmény után könyvelték el a változást. 

Október 12-én aztán egy egyszerű utcai igazoltatás során a 41 éves férfit megállították a fővárosban a rendőrök, akiktől megtudta, hogy az akaratán kívül mibe keveredett.

Embercsempészet miatt vették őrizetbe és került a fogdába. Kiderült, a furgonjuk megvásárlása után három nappal Ausztriában feltartóztatták azt, 14 szír állampolgárral a raktérben.

"Mivel akkor még az én nevemen volt, június 16-án európai elfogatóparancsot adtak ki ellenem. 10 év fegyházzal fenyegetnek egy olyan dolog miatt, amit el sem követtem"

– mondta a Blikknek a férfi. A háromgyerekes apukát egy éjszaka után kiengedtek a rácsok mögül, jelenleg nem hagyhatja el Pest vármegyét, illetve a főváros területét, valamint minden nap jelentkeznie kell a rendőrségen.

A Blikk cikke szerint a férfi azóta kapott egy igazolást arról, hogy valóban járt a hivatalban és bejelentette az adás-vételt, ám kiderült, valamiért csak július 5-én történt meg ennek a beiktatása.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés