Hirdetés

Tíz karácsonyi film, amit mindenki imád

Garai Kitti portré Garai Kitti

Sok ember számára a karácsony elengedhetetlen része a hangulatos filmek nézése, amelyek felidézik az ünnep varázsát és melegségét. Szerencsére van is bőven választék, most pedig összegyűjtöttük 10 olyan filmet, amit nem lehet kihagyni az ünnepi időszakban.

A Télapu egy 1994-ben bemutatott amerikai családi vígjáték, melynek főszereplője Tim Allen. A történet középpontjában Scott Calvin, egy elvált apuka áll, aki karácsonykor a saját házában az éjszaka közepén egy váratlan eseménynek lesz tanúja: a Télapu elesik a tetőn, és Scott egy véletlen baleset során a Télapu ruháját veszi fel. A furcsa események során Scott felfedezi, hogy most ő lett az új Télapu, és egy fantasztikus kaland indul.

2. Reszkessetek betörők

Hivatkozás másolása

A film, amit senkinek sem kell bemutatni. A film középpontjában Kevin McCallister áll, egy okos és talpraesett 8 éves fiú, akit véletlenül otthon felejtenek egy nagy családi utazás során, miközben az egész rokonság karácsonyi vakációra készül. Kevin élete váratlan fordulatot vesz, amikor rájön, hogy egyedül maradt otthon, miközben családtagjai egészen Európáig utaztak. Az első pillanatban felszabadultnak érzi magát, de hamar ráébred, hogy otthonát betörők próbálják kifosztani. Így Kevinnek egyedül kell védenie otthonát, miközben csapdákat és trükköket állít fel a betörőknek.

A film Dr. Seuss azonos című könyvének adaptációja és arról szól, hogy a mogorva Grincs karaktere hogyan tanulja meg az ünnep valódi jelentését, és hogy még a legszőrösebb szív is képes megváltozni az ünnep varázsától.

4. Polar Expressz

Hivatkozás másolása

A történet egy fiatal fiú kalandját meséli el, aki egy titokzatos vonatra, a Polar Expresszre száll, ami közvetlenül az Északi-sarkra tart. A vonat utazása során a fiú és utastársai egy olyan kalandba keverednek, ahol megismerik az igazi karácsonyi csodát. 

A film két főszereplője, Amanda (Cameron Diaz) és Iris (Kate Winslet), két teljesen különböző életet élő nő, akik megunták az aktuális kapcsolataikat és az életüket. Egy internetes lakáscsere program segítségével döntenek úgy, hogy a karácsonyi időszakban egymás házaiba költöznek és életmódját folytatják egy ideig - így Amanda Los Angelesből Londonba, Iris pedig Angliából Kaliforniába költözik. Az új környezetben mindkét nő megismer új embereket és barátságokat, és megtapasztalják az új kultúrák és helyszínek nyújtotta élményeket. Új kapcsolatokba és szerelembe keverednek: Amanda egy helyi férfival, míg Iris egy barátságos filmzenei szerzővel.

6. Igazából szerelem

Hivatkozás másolása

A film a karácsony előtti hetekben játszódik, és összefonódik különböző karakterek életével és szerelmi szálával. Különböző emberek különböző helyzetekben vannak: van, aki újrakezdi az életét egy friss szerelemmel, van, aki gyászol elvesztett szerettei miatt, és vannak olyanok, akiknek a kapcsolatát teszteli a hétköznapok kihívása. Az "Igazából szerelem" egy érzelmes, megható és vicces történet az emberi kapcsolatok sokszínűségéről és az ünnepi időszak varázsáról.

7. Az élet csodaszép

Hivatkozás másolása

Ez a Frank Capra rendezte film az egyik legmeghatóbb karácsonyi történet, amely arról szól, hogy egy ember milyen hatással lehet mások életére. George Bailey (James Stewart) az öngyilkosság határán van, tervét azonban keresztülhúzza egy angyal, akinek missziója, hogy megmutassa, igenis van értelme az életének.

8. Muppeték karácsonyi éneke

Hivatkozás másolása

A Muppet Show szereplői által előadott Charles Dickens-féle klasszikus karácsonyi történet, mely tele van humorral és megható pillanatokkal.

9. Hull a pelyhes

Hivatkozás másolása

A Hull a pelyhes egy karácsonyi vígjáték, melyben Arnold Schwarzenegger a munkamániás apukát, Howard Langstont alakítja. Howard karácsony napján próbálja megtalálni a legkelendőbb akciófigurát fiának, ahol aztán a többi szülővel kell megküzdenie a népszerű játékért. 

10. Karácsonyi vakáció

Hivatkozás másolása

A film a híres Griswold család karácsonyi készülődését és ünnepi kalandjait mutatja be. Clark Griswold (Chevy Chase) elhatározza, hogy az idei karácsony igazi családi élmény lesz. Azonban az ünnepi készülődés a tervezett romantikus és meghitt ünnep helyett kaotikus és vicces események sorozatává válik. A családfő mindent megtesz azért, hogy tökéletes legyen az ünnep, de a váratlan helyzetek sorozata nyomán minden szétesik.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés