Hirdetés

Karácsony Gergely is üzent a magyaroknak október 23-a alkalmából

Nap Híre portré Nap Híre

Budapest főpolgármester videóüzenetet küldött a magyaroknak október 23-án, az 1956-os forradalom évfordulóján.

Karácsony Gergely arról számolt be, hogy a nemzeti ünnep egy részét Strasbourgban tölti, de kötelességének érezte szólni honfitársaihoz és a budapestiekhez. „Az 56-osok pontosan tudták, hogy csak egy bátor nemzet lehet szabad. És azt is tudták, hogy csak az együvé tartozás ad egy nemzetnek bátorságot” – közölte Karácsony Gergely a Blikk beszámolója szerint. 

"Nekem – és hiszem, hogy még nagyon sokaknak – 1956 olyan, ahogyan Faludy György írt róla. Nem emlék, nem múlt, nem történelem, de húsom, vérem, lényem egy darabja. Szívem, gerincem. Ne hagyjuk, hogy ezt a szívet, a mi szívünket kitépjék, hogy ezt a gerincet, a mi gerincünket megroppantsák. A hatalom, amely mindig csak önmagára gondol, amelynek mindig előrébb való az érdek, mint az érték, amely összekeveri az agresszort az áldozattal, olyannyira beleszédült a pávatáncba, hogy 1956 történelmi tapasztalatából is képes volt azt vetíteni a mára, hogy az agresszor előtt meghunyászkodni kellene a magyarnak. Fenyegetésre feladni mindent, a szabadságot, a függetlenséget, a hazát. Ne hagyjuk meghazudtolni azt, ami a legigazibb”

– fogalmazott Karácsony Gergely a közel hatperces videóban, hozzátéve, hogy „az emberi méltósághoz való ragaszkodás ma is a mi szabadságharcunk, a mi ellenállásunk. A ragaszkodás ahhoz, hogy ebben a városban minden embert elidegeníthetetlen méltóság illet meg, hogy Budapesten mindenkinek joga van ahhoz, hogy azzá legyen, ami ő maga”.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés