Hirdetés

Oda a karácsony: brutálisan drágul a fenyőfa is

Garai Kitti portré Garai Kitti

Nyakunkon a karácsony és egyre több olyan vészjóslat érkezik, miszerint idén nagyon szerény ünnepre számíthatnak a magyarok. Most azonban sok családnak újra kell terveznie a költségeit, ugyanis a fenyőfa is brutálisan meg fog drágulni.

A három méter feletti fenyők 20-30 százalákkal drágulnak idén, míg a két méter körüliek ára 10-15 százalékkal emelkednek karácsonyra - tudta meg az ATV Híradó. Ilyen árak mellett majdnem oda a karácsony is.

Az egyik hitelintézet online kutatásából kiderült, hogy az ünnepi kiadásokra átlagosan 100 ezer forintot szánnak idén is a magyarok, ám 35 százalékuk kevesebb pénzt tervez költeni, 18 százalék pedig egyáltalán nem költ a karácsonyra. A felmérésben megkérdezettek közül a legtöbben azt is kijelentették, hogy fenyőfára maximum 10 ezer forint körüli összeget szánnak. 

Ennek kapcsán Boross Dávid, az Oázis kertészet ügyvezető igazgatója elmondta: akik nagy fát akarnak, azoknak mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk a szállítási költségek és a gyenge forint miatt. 

A legdrágábbak azok a legnagyobbak, a 3 méter fölöttiek lesznek, ezek 20-30 százalékkal drágábbak lesznek. A 2 méter körüliek azok nagyjából 10-15 százalékkal, és a legkisebb pedig ugyanazon az áron, mint a tavalyi évben 

- ismertette Boross Dávid. 

A felmérés szerint egyébként a magyarok átlagosan 47 ezer forintot szánnak karácsonyi ajándékokra. Ám azzal nem árt számolni, hogy mindennek az egekbe szökött az ára. Mihók György, a Media Markt igazgatója az ATV Híradónak azt mondta, az elektronikai termékek esetében napi árazás van, és azt javasolja, hogy aki szeretne ajándékot venni, az még novemberben tegye meg.

Az igazgató hozzátette, hogy a karácsony közeledtével a kereskedők nincsenek akciós kényszerhelyzetben, a november pedig egy akciós hónap, itt lehet akciós termékeket venni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés