Hirdetés

Kaotikus állapotok lehetnek a boltokban, aggódnak a vásárlók

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az év elején hat élelmiszerre került ársapka, a kormány most újabb élelmiszerekre vezetne be hatósági árat. Ám sokan úgy vélik, hogy emiatt hiány lehet a boltokban. A vevők szerint amit megspórolnának az ársapkán, azt a boltosok beleépítik más termékek áraiba. 

Az ATV Híradó által megkérdezett kereskedők szerint a kormány a krumplira, a tésztára és a tojásra vezetné be még az ársapkát, a már hatósági áras cukor, tej, liszt, olaj, csirkemell és csirkefarház mellett. Mint ismert, ezeket a termékeket akkor sem adhatják drágábban a kereskedők, ha több pénzért szerzik be, mint a kötelezően meghatározott fogyasztói ár.

Tóth Richárd, a Vidéki Tojás Kft. kereskedelmi igazgatója abban bízik, hogy "egy olyan részletszabályozást fog kidolgozni a kormány, amely a termelőket támogatja, hogy továbbra is hazai termékeket tudjunk előállítani.”

Az egyik kisbolt tulajdonosa az ATV-nek azt mondta, ha újabb termékekre tesznek ársapkát, a kisebb élelmiszerüzletek lehúzhatják a rolót, ugyanis ekkora veszteséget már nem tudnak lenyelni. A hatósági áras termékek minden darabján már így is 2-300 forint veszteségük van. 

Több hatósági áras termékekből jelenleg is hiány van. Ha újabb élelmiszereket vonnak be ebbe a körbe, az sok vásárló szerint kaotikus állapotokhoz vezethet az üzletekben. A vásárlók azonban nem féltik a kereskedőket, szerintük ugyanis az ársapkás termékek veszteségét más élelmiszerek árába építik be. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés