Hirdetés

Ha Kanye West feltűnés nélkül akart érkezni a Super Bowl-ra, nem teljesen jött neki össze

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Kanye West álcázta magát, amikor megérkezett a Super Bowlra, ahol régi ellensége, Taylor Swift és exfelesége, Kim Kardashian is jelen volt. De nem sikerült teljesen feltűnés nélkül érkeznie.

A rapper álruhának szánt valamiben érkezett feleségével, Bianca Censorival a Super Bowlra, ahol két nemezise is jelen volt. Kanye és Kim Kardashian házassága hivatalosan 2021-ben ért véget, de a rapper korábban összetűzött a Super Bowl (közvetlenül a játékosok előtt) legnagyobb érdeklődésre számot tartó szenzációjával, Taylor Swifttel is, miután az énekesnő 2016-ban megsértődött a rapper Famous című számának dalszövegére.

Úgynevezett álruha

Hivatkozás másolása

Kanye egy Alexander McQueen által készített feszülős maszkot, fekete bőrdzsekit és fényes bőrnadrágot viselt, míg Bianca egy dzsekit és egy fényes kapucnis kiegészítőt. Az Alexander McQueen által tervezett, a keresztre feszített Jézust ábrázoló maszkot szorosan a fejfedőjére illesztette, a Daily Mail szerint lehetséges, a vasárnap épp 14 éve elhunyt tervező előtt tisztelegve.

A rapper korábban is konfliktusba keveredett Taylor Swifttel, miután az énekesnő 2016-ban megsértődött a rapper Famous című számának dalszövegére, ami komoly viszályt szült köztük. A Famoushoz készült kísérő klipben egy meztelen Taylor Swift is szerepel, aki a rapper mellett fekszik az ágyban - egy csomó más hírességgel együtt -, Kanye másik oldalán pedig a szintén meztelen Kim Kardashian.

A Famousban Kanye így rappelt: "Úgy érzem, hogy Taylor és én még mindig szexelhetnénk/ Miért? Mert én tettem híressé azt a k*rvát".

Kanye azt állította, hogy a kérdéses dalszövegről előre beszélt Taylorral, amit az énekesnő tagadott. Swift azzal vádolta Kanye-t, hogy hazudott arról, hogy engedélyt kért tőle arra, hogy a dalszövegében utaljon rá, ami arra késztette a rapper exfeleségét, Kim Kardashiant, hogy közzétegye a szóban forgó beszélgetés részleges felvételét.

„Nagyon örülök, hogy volt benned annyi tisztelet, hogy felhívtál és elmondtad ezt nekem, mint barátnak [a dallal kapcsolatban]. Ez egy igazán klassz dolog, és a barátság igazi megnyilvánulása" – halljuk a felvételen Taylor szavait.

Taylor azzal vágott vissza, hogy bár Kanye a dalszöveg bizonyos aspektusairól beszélt neki, ő nem járult hozzá, hogy k*rvának nevezzék.

Swift nemrég nyíltan beszélt arról, hogy milyen hatással volt rá a dalszöveg. A Time magazinnak, amely 2023. decemberében az év emberének választotta, kitálalt a vitáról. Szerinte West tönkretette a karrierjét. "Félreértés ne essék - a karrieremet [West és Kardashian] elvették tőlem".

Az utóhatásról, amit ez az ügy a közérzetére mért, Swift elmondta: „A teljesen alaptalan vádaskodás és az illegálisan rögzített telefonbeszélgetés, amit Kim Kardashian utólag megszerkesztett, majd kiadott, hogy mindenkivel elhitesse, hazug vagyok, pszichológiailag olyan mélyre vitt, ahol még soha nem voltam. Egy idegen országba költöztem. Egy évig nem hagytam el az otthonomat, féltem telefonálni.”

Később újabb csapást mért Kardashian-re, Westre és mindenki másra, aki szerinte megpróbálta kettétörni a karrierjét, megjegyezve: "De azt is megtanultam, hogy nincs értelme küzdeni az ellenségeiddel, a szemét magától is elpusztul.”

Régi viszály újratöltve

Hivatkozás másolása

Taylor és Kanye viszálya 2009-ben kezdődött, amikor a 19 éves Taylor az MTV Video Music Awards díjátadón a You Belong with Me című daláért a legjobb női videóért járó díjat vette át, ám köszönőbeszéde közepén Kanye felugrott a színpadra, kikapta a kezéből a mikrofont, és üvöltött: "Yo, Taylor, nagyon örülök neked, és hagyom, hogy befejezd, de Beyoncé-é volt minden idők egyik legjobb videoklipje. Minden idők egyik legjobb videója!”

Hogy oldja a feszültséget, Beyoncé később, amikor a Single Ladies (Put a Ring on It) című dalával megnyerte az év videója díjat, felhívta Taylort a színpadra, és hagyta, hogy ő is reflektorfénybe kerüljön.

Nemrégiben West ismét emlegette Swiftet. Legújabb dalában, a Carnivalban Swift neve kilóg a vitatott alakok - köztük a nemi erőszakkal vádolt Bill Cosby és a tech-milliárdos Elon Musk - listájából, akik bekerültek a dalszövegbe.

„Most Ye Kelly vagyok, te k*rva / Most Bill Cosby vagyok, te k*rva / Most olyan gazdag vagyok, mint Puff Daddy” - rappeli Kanye a Forbes szerint. Majd így folytatja: „Úgy értem, mióta Taylor Swift, mióta Rolex van a csuklómon / Én vagyok az új Jézus, te k*rva.”

Egy házasság durva utóélete

Hivatkozás másolása

Kanye nyolc évig volt Kim Kardashian házastársa, négy közös gyermekük született. Kim a szakításuk után kilenc hónapig randizott Pete Davidsonnal, de a kapcsolatuk alatt a párt Kanye folyamatosan online zaklatta. Végül szakítottak, de a pletykák szerint Kim nemrég új kapcsolatot kezdett - ezúttal Odell Beckham Jr. amerikaifutball-játékossal.

Egy forrás pénteken a DailyMail.com-nak elmondta: "Kim tavaly nyár óta romantikus kapcsolatban van Odell-lel, és azt remélte, sikerült titokban tartania a dolgot. Jelenleg nem találkozgat senki mással - legalábbis a közeli barátai nem tudnak róla".

Kim két okból is nagyon szerette volna ezt a románcot titokban tartani. Az egyik, hogy Odellnek van egy egyéves kisfia az exével, Lauren Woodsszal és mind Kardashian, mind Beckham Jr. el akartak kerülni minden olyan spekulációt, miszerint Odell Kimért hagyta el Laurent és a kisfiát. A másik ok pedig az, hogy elkerüljék a Kanye részéről érkező online zaklatást. Azok után, amin volt párka, Pete Davidson keresztülment Kanye miatt, Kim mindenáron el akarja kerülni, hogy mindez újból megismétlődjön.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés