Hirdetés

Borzasztó embertelenség: sorsára hagyták a haldokló serpát, most vizsgálat indult

Nap Híre portré Nap Híre

Mohammad Hasszan 150 méterrel a csúcs alatt zuhant néhány métert, és valamiért nem került sor összehangolt mentőakcióra, ami a férfi halálát okozta.

Vizsgálatot indítanak a pakisztáni K2 csúcsa alatt történt tragédia miatt, amely során meghalt egy 27 éves serpa – jelentette be Karrar Haidri, a Pakisztáni Hegymászó Klub titkára. A világ második legmagasabb hegycsúcsára aznap közel száz ember jutott fel, ám a nemzetközi sajtóban megjelent értesülések szerint a csúcsra vezető úton többen is kikerültek és magára hagytak egy haldokló teherhordót, aki később életét vesztette - írja a 24.hu

A 27 éves Mohammad Hasszan 150 méterrel a csúcs alatt zuhant néhány métert, a beszámolók szerint ugyan kötéllel felhúzták, összehangolt mentőakcióra annak ellenére sem került sor, hogy kifejezetten zsúfolt volt aznap az út, több serpa és hegyi vezető is elment mellette. 

A férfi végül néhány órával később meghalt, holott a szemtanúk szerint menthető állapotban volt.

A Pakisztáni Hegymászó Klub által indított vizsgálat célja, hogy feltárja a tragédia körülményeit, kiderüljön, hogy valóban az emberi mulasztás vezetett-e a férfi halálához. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés