Hirdetés

Durván változásra készül Józsefváros, betiltanák az alkohol árusítását

Nap Híre portré Nap Híre

Nem a teljes kerületben, hanem csak a nemzeti dohányboltokban.

A VIII. kerület képviselőtestülete nemrég egy határozatot adott be az Országgyűlésben, amelyben egy jogszabálymódosítást kezdeményeztek, amelynek lényege az lenne, hogy betiltanák a szeszesitalok árusítását a nemzeti dohányboltokban. 

Csakhogy az Orbán-kormánynak nem tetszett az indítvány, így egyből el is utasította azt.

Pikó András, a kerület polgármestere egyébként azért kezdeményezte a módosítást, mert szerinte gondot okoz az, hogy a 0-24-ben nyitvatartó nemzeti trafikok vásárlóinak jelentős része a közterületeken fogyasztja el a vásárolt italt.

Vannak olyan nemzeti dohányboltok, ahol nem csak ez a probléma – prostitúciótól kezdve a drogterjesztésig rengeteg panaszt kapok. A józsefvárosi panaszosok ezeket a tevékenységeket konkrétan azoknak a dohányboltoknak a működéséhez kapcsolják, amelyek előtt mindezeket a tevékenységeket nap, mint nap tapasztalják

- hangsúlyozta a kerület vezetője, aki arra is emlékeztetett, hogy 2019 februárjában ugyanezt javasolta Kocsis Máté is, majd az önkormányzati választás után visszavonta ezt a törvénymódosító javaslatát, ami szerinte felháborító - írja a 24.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés