Hirdetés

Lejárt a jogosítványa? Van egy jó hírünk

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Megkönnyítették a magyarok dolgát.

Mostantól elfelejthetjük a kormányablakos sorbanállást, ugyanis már az otthonunk kényelméből is el tudjuk intézni az első vezető engedély kiállítását, az érvényességének a meghosszabbítását vagy az új kategória megszerzését. Igaz, az automatikus eljárásnak vannak bizonyos feltételei.

A fejlesztő és üzemeltető IdomSoft minden kormányablaknál és okmányirodánál bevezette az új ügyintézői szakrendszer frissebb, korszerűbb változatát. A hivataloknál dolgozó ügyintézők a megújult alkalmazásban hatékonyabban és gyorsabban intézhetik a jogosítvánnyal kapcsolatos igényléseket. Hozzátetták, hogy a vezetői engedélyeket kezelő és nyilvántartó informatikai rendszer fokozatosan újult meg.

Az állampolgároknak nem kell személyesen megjelenniük a kormányablaknál, miután teljesítették az alábbi, okmánykiállításhoz szükséges feltételeket:

  • levizsgáztak vezetésből és elsősegélynyújtási ismeretekből;
  • beszerezték az egészségi alkalmasságról szóló igazolást;
  • és nyilatkoztak arról, hogy hozzájárulnak az automatikus okmánykiállításhoz.

A jogosítvánnyal kapcsolatos automatikus ügyintézésről a magyarorszag.hu Okmányok / Vezetői engedély / „Életút-szolgáltatás a vezetői engedély automatikus hivatalbóli kiállításához” menüpont alatt lehet tájékozódni - írja a Napi.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés