Hirdetés

Joe Biden vészjósló figyelmeztetést küldött - megint oltást kapott a koronavírus miatt

Nap Híre portré Nap Híre

Joe Biden amerikai elnök úgy tűnik háborút hirdetett a koronavírus újabb hulláma ellen. Kedd délután megkapta ugyanis a frissített védőoltást és figyelmeztette az amerikaikat és az egész világot.

"Ez a vírus folyamatosan változik" - mondta Biden a Fehér Ház nyugati szárnyánál lévő irodaépületben, az Eisenhower Executive Office Buildingben. "A koronavírus új változatai jelentek meg az Egyesült Államokban és szerte a világon" - tette hozzá. "A régebbi vakcina vagy a korábbi koronavírus-fertőzés nem nyújt maximális védelmet" - hangsúlyozta az amerikai elnök.

A Fehér Ház szerint eddig több mint 20 millió amerikai kapta meg a frissített Covid-19 elleni oltást.

"Nem elegendően kapták meg" - vélekedett a politikus. "Egyre hidegebb lesz az időjárás. Az emberek több időt töltenek majd zárt térben. Az olyan fertőző betegségek, mint a koronavírus, sokkal könnyebben fognak terjedni" - magyarázta Biden.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint az Egyesült Államokban 97 millió Covid-19-es megbetegedést és több mint 1 millió halálesetet jelentettek.

Az országban még mindig naponta mintegy 400 ember hal meg a vírus miatt. Joe Biden szerint ezen a télen ez a szám valószínűleg emelkedni fog.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés