Hirdetés

Jockey nem is Jockey - Magyar stáb rántotta le a leplet a Dallas sorozat összes titkáról

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Jockey nem is Jockey, Samantha se Samantha. Sőt, a Dallas címet is csak utólag kapta a legendás sorozat. A Heti Napló stábja Southforkban járt, és kiderült a Ewing-család villájának összes titka.

1978-ban indult világhódító útjára a sorozat, Magyarországra 1990-ben érkezett meg. A Dallas 14 évadon át futott hatalmas sikerrel, s a világ 67 nyelvére fordítottak le. Jockey, Bobby, Pamela, Samantha, Ellie és Lucy nevét megismerték a magyarok, sőt, megtanulták, mi az a whisky és mekkora biznisz az olaj. A Heti Napló riportere nemrég Dallas felé vette az irányt, hogy maga is ellátogasson a sorozat forgatási helyszínére, ami évtizedek óta zarándokhely lett. Berecz Peti nem csak azt derítette ki, kié volt a legendás farm, hanem azt is, miért csengettek be hozzájuk a filmesek, hogy szeretnének ott forgatni. “A ház 1970-ben épült, a Duncan család élt ott. A producerek helikopterről látták meg a farmot, amit mi Southforknak ismerünk, leszálltak és becsengettek” - mondta a Naphire.hu-nak a Heti Napló riportere.

Az ott lakó családdal sikerült megállapodni, egy táskányi pénzzel győzték meg őket, hogy adják át az otthonukat a sorozathoz, azonban ezt szigorú feltételekhez kötötték.  Erről az a hölgy mesélt az ATV stábjának, aki 10 éve visz körbe turistákat a farmon. “A családfő, Mr. Duncan azt mondta, hogy csak júniusban, júliusban és augusztusban engedélyezi a forgatást. A gyerekei iskolások voltak, nem akarta, hogy iskolaidőben forgassanak a ház körül. Ezért kellett mindig megvárni a nyarat” - mondta az idegenvezető. Sőt, az engedélye nem terjedt ki a háza belső tereire. Azaz amit a sorozatban láttunk, azok egy stúdióban készültek. Az is kiderült, hogy a Dallast eredetileg Houstonnak akarták nevezni, csak a Dallas jobban hangzott. Jockey-t és Samantha-t is csak mi, magyarok ismerjük ilyen néven, Amerikában teljesen máshogy hívják őket.

Az ATV Heti Napló Sváby Andrással vasárnap este, azaz ma látható a Híradó után.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés