Hirdetés

Borzalom: Jegesmedve marcangolt szét egy kisfiút és egy nőt Alaszkában

Garai Kitti portré Garai Kitti

Jegesmedve ölt meg egy nőt és egy kiskorú fiút kedden egy Alaszka nyugati részén fekvő faluban – közölték a helyi hatóságok.

Az alaszkai rendőrség közleménye szerint kora délután kaptak jelentést a Wales településen történt támadásról. A jelentés arról számolt be, hogy a faluban megjelenő jegesmedve több embert is üldözőbe vett. A támadásnak két halálos áldozata van, egy nő és egy kiskorú fiú. A jegesmedvét egy helyi lakos lelőtte.

A rendőrség és az alaszkai halászati és vadászati minisztérium illetékesei kiszállnak a helyszínre, amint az időjárás ezt lehetővé teszi – írták a közleményben.

Wales 150 fős lélekszámú, túlnyomórészt inuitok által lakott falu Nome-tól 161 kilométerre északnyugatra. Alaszkában az utóbbi évtizedekben ritkák voltak a halálos jegesmedvetámadások. 1990-ben egy Walestől északra fekvő faluban ölt meg egy embert egy jegesmedve. A biológusok vizsgálata szerint az állaton az éhezés jeleit figyelték meg - számolt be a hirado.hu.

Korábban a Naphíre arról is beszámolt, hogy vélhetően egy bocsos anyamedve támadt vasárnap egy 16 éves fiúra a Homoródszentmártonhoz tartozó Abásfalva határában. A beszámolók szerint a több száz kilós medve a lábánál fogva kezdte el ráncigálni a tinédzsert, és több helyen is megharapta a testét. A fiú vastag kabátot viselt a támadáskor, amit szintén elszakított a vérengző állat. A medve csak akkor engedte el a fiút, amikor kutyák támadtak rá.  A tinédzsert kórházba szállították.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés