Hirdetés

Kezdődik! Látogatási tilalmat rendeltek el ezeken a klinikákon

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az egyre inkább terjedő influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi egységében - jelentették be csütörtökön.

A látogatási tilalmat január 19-től rendelte el a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ vonatkozásában valamennyi telephelyén és valamennyi fekvőbeteg-szakellátást nyújtó szervezeti egységében - közölte a Délmagyar a honlapján. Kiemelték, a figyelőszolgálatba bevont orvosok hatodik heti jelentése alapján megállapították, hogy Szegeden megkezdődődött az influenzajárvány, ezért is rendelték el a tilalmat.

Müller Cecília országis tisztifőorvos korábban elmondta, hogy csaknem 162 ezren fordultak orvoshoz akut légúti fertőzéssel január első hetében, ezzel pedig járványos szintre emelkedtek az influenzaszerű megbetegedések Magyarországon, emellett pedig egy légúti óriássejtes vírus (RSV) okozta járvány is zajlik. Elmondása szerint ez azt jelenti, hogy elkezdődött az influenza járványos terjedése és már akkor sem zárta ki, hogy az esetszámok emelkedésével a kórházak látogatási tilalmat is bevezethetnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés