Hirdetés

A nők imádták, a kritikusok utálták: El kellett bújnia a Szürke ötven árnyalata színészének a film megjelenése után

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Jamie Dornan nevét 2015-ben, a Szürke ötven árnyalata című filmnek köszönhetően ismerte meg az egész világ, azonban a kasszasikernek számító film megjelenése után vidéken kellett menedéket keresnie - többek között erről beszélt nemrég a BBC Radio 4 Desert Island Discs műsorában, amit a The Guardian idézett.

A színész elárulta, hogy egy vidéki rejtekhelyre menekült, amikor a kritikusok lehúzták A szürke ötven árnyalatában nyújtott alakítását. A színész elárulta azt is, hogy az üres házat a film rendezője, Sam Taylor-Johnson és annak színész férje, Aaron ajánlotta fel neki, hogy a film bemutatója után elkerülje azt, hogy a "nevetség tárgyává" váljon.

"Elbújtam"

- vallotta be Lauren Laverne-nek a színész egy nagyon érzelmes interjúban. Az Átutazó és a Hajsza című tévésikerek sztárja a BBC Radio 4 műsorvezetőjének elárulta, hogy a feleségével, a zenész Amelia Warnerrel és első gyermekükkel, Dulcie-val együtt addig rejtőzködött a vidéki házban, amíg a reakciók le nem csillapodtak.  "A Hajsza miatt éppen a karrieremet megváltoztató kritikákat kaptam, BAFTA-ra jelöltek érte... és egyszer csak nevetség tárgyává tettek".

A most 41 éves Dornan hozzátette, hogy az egy kicsit enyhített a nagy csapáson, hogy a film kasszasiker lett, ugyanakkor a film kritikai fogadtatásának kontrasztját nehezen tudta elviselnni. "Ők [Taylor-Johnsonék] hagyták, hogy a miénk legyen a vidéki otthonük, mi pedig egy ideig ott bujkáltunk, elzárkoztunk a világ elől" - mondta a színész.

A több mint 1 milliárd font bevételt hozó film, amely EL James bestseller erotikus regényén alapult, a jövedelmezősége miatt hamarosan további folytatásokat kapott.

A színész felidézte azt is, hogy furcsa dolog volt mindez számára, mert azt hangoztatta sokaknak, hogy az első film nevetségessé tette, ám a szerződés szerint még kétszer Christian Grey szerepébe kellett bújnia, amivel vállalta a kockázatot, hogy ismét nekiesnek a kritikusok. "És még most is, amikor csak nagyon dicsérő kritikákat kapok a legutóbbi munkám miatt, szinte egy olyan vélemény nincs, amiben ne említenék meg az Ötven árnyalatot. Egy csomó kritikában úgy fogalmaznak, hogy most nagyszerű vagyok, de senki ne felejtse el, amikor nem voltam az".

"Adjatok egy esélyt"

- mondta az északír sztár, aki kiemelte, utólag nem bánta meg, hogy elvállalta a szerepet.

Az interjú során szó esett arról is, hogy az élet korán megkeményítette, ugyanis mindössze 16 éves volt, amikor az ápolóként dolgozó édesanyja, Lorna életét vesztette. Ezt követően pedig négy közeli barátját is elvesztette egy közúti balesetben.

A sztár a könnyeit visszatartva idézte fel, hogy az édesapja, Jim - aki a koronavírus-járvány idején hunyt el - hogyan közölte vele édesanyja halálos betegségének hírét a családi autójukban ülve egy rögbimeccs után. Arról is beszélt, hogy a szülészorvos apja és a testvérei hogyan segítettek egymásnak feldolgozni szeretett anyjuk veszteségét. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés