Hirdetés

Jaksity Kata nagyon kiakadt: „hol a határ, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe hozzanak valakit?”

Nap Híre portré Nap Híre

A műsorvezető elment egy podcastba, ahol nagyon kellemes beszélgetésben volt része. Aztán jött a hidegzuhany. 

Jaksity Kata
Jaksity Kata Facebook/Jaksity Kata

Jaksity Katával Palik Lászlóék podcastjában készült beszélgetés, ahol számtalan téma szóba került. Többek között a műsorvezető karrierje, így az ATV-ből történt távozása és – a beszélgetés egy másik pontján – az is, hogy szerinte nem becsülik meg az idősebb nőket a munkaerőpiacon. 

Nagyon kiakadt a műsorvezető

Hivatkozás másolása

„Eleinte úgy tűnt, hogy kellemesen csalódok, mert kedvesek voltak a műsorvezetők, jók voltak a témák, még olyanról is beszéltem, amiről eddig nem nagyon kérdeztek” – értékelte Facebook-oldalán a történteket a műsorvezető. Aztán jött a kellemetlen fordulat:

„Számomra érthetetlen, hogyan engedhető meg az, hogy egy ilyen hosszú beszélgetésből úgy ollózzanak össze cikket, hogy az egyik témához egy másik kérdésre adott választ tegyenek össze és ebből egy végtelenül kellemetlen helyzet kerekedjen ki! Majd utána szó nélkül átveszi több médium” – háborodott fel Jaksity Kata. 

Ez történt valójában

Hivatkozás másolása

„Egyrészt, hogy a beszélgetésben meg sem nevezem a tévét, amelyről és amelyből való távozásomról szó esik. Ráadásul nevetve jegyzem meg arra a kérdésre, hogy nekem miért nem volt egyenes ívű a pályafutásom, hanem nagyon szakaszos, hogy hol szültem egy gyereket, hol kirúgtak. Majd megkérdezték, hogy ez egzisztenciálisan hogyan érintett. Erre elmondtam, hogy az utolsó ilyen kirúgásom 2019-ben nem érintett annyira jól, mert ott maradtam munka nélkül egyedülálló anyaként és nagyon gyorsan kellett kitalálnom, hogy mibe kezdjek, hogy eltartsam a három, akkor még tanuló gyerekemet. Majd egy kicsit elkanyarodtunk ettől a kérdéstől egy másik téma miatt. Később még visszakanyarodtam és elmondtam, hogy a korom miatt is volt bennem félelem, mert olyan országban élünk, ahol egy idősebb nő már nem képvisel olyan értéket…(vagyis nehezebben talál munkát). Sajnos ezt a gondolatmenetet már nem tudtam befejezni, mert a műsorvezetők is hozzászóltak. Ebből azt sikerült összeollózni, hogy én évekkel a kirúgásom után most elárultam, hogy engem a korom miatt rúgtak ki. Márpedig ezt soha nem is gondoltam és nem is mondtam ilyet!” – írta Jaksity Kata. 

„Végtelenül kellemetlen helyzetbe hoztak!”

Hivatkozás másolása

A felháborodott műsorvezető így folytatta: „És akkor most leírom, hogy az ATV-ről van szó, mert bár a műsorban nem mondtam ki szándékosan, de a cikkekben így jelent már meg. Én soha nem nyilatkoztam sértőn az ATV-ről, még a távozásom után sem, és nem is tenném! Sőt megköszöntem, hogy 11 éven át annyi műsorötletemet valósíthattam meg és jó műsorokban dolgozhattam. Aki ismer, tudja, hogy nem szoktam haragot tartani és nem szoktam siránkozni a múlton, hanem megyek és új lehetőségeket keresek és valósítok meg. Ráadásul az ATV-s egykori kollégákkal és a vezérigazgatóval azóta is jóban vagyunk. Két hete voltam a csatorna reggeli műsorában egy számomra fontos témával. Ezért mélységesen felháborít, hogy a kontextusából kiragadott mondatokból ilyen cikket raktak össze és adtak a számba sosem mondott szavakat, mintha szándékosan le akarnám járatni a tévét. Ezzel végtelenül kellemetlen helyzetbe hoztak, mert mintha hátba szúrtam volna azokat, akikkel meg egyébként jóban vagyok és tisztelem őket” – zárta felháborodott Facebook-posztját Jaksity Kata. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés