Hirdetés

Éjjel érkezett a hír, magyarokat hoztak ki Izraelből

Nap Híre portré Nap Híre

Szijjártó Péter szerint a honvédség így összesen ötször repült már be a konfliktuszónába.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a külügyminisztérium több akció keretében folyamatosan menekíti ki a magyarokat Izraelből. A Magyar Légierő első két repülőgépe 215 emberrel a fedélzetén október 8-án, a háború kitörése után egy nappal hagyta el Izraelt, Nem sokkal később további öt magyar állampolgárt sikerült kijuttatni Izraelből, majd a külügyi tárca pénteken is arról számolt be, hogy újabb 105 embert, köztük 89 magyar és 16 külföldi állampolgárt menekített ki Izraelből a magyar légierő. 

Tegnap éjjel 62 emberrel a fedélzetén újra elhagyta az izraeli légteret a Magyar Légierő gépe. 

"Honvédségünk így összesen ötször repült be állampolgárainkért a konfliktuszónába annak érdekében, hogy mindenkit biztonságban hazahozzunk" - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken késő este a Facebook-oldalán.

"A Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium közös mentőakcióinak, valamint a nagykövetségeink összehangolt munkájának köszönhetően összesen 547 állampolgárunknak segítettünk hazajutni minden lehetséges módon és eszközzel" - fogalmazott a bejegyzésben Szijjártó Péter.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés