Hirdetés

Egyre határozottabban sürgetik a Kneszet tagjai, hogy Izrael mondja fel a Libanonnal kötött gázmegállapodást

Virág Sára portré Virág Sára

A Kneszet több tagja is arra szólította fel Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, hogy a Hezbollah jelentette fenyegetés miatt mondja fel a Libanonnal kötött gázszerződéseket. 

A Kneszet két tagja, Dan Illouz és Zvi Sukkot kedden levelet küldtek Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek, amelyben arra szólították fel a politikust, hogy mondja fel az Izrael és Libanon között korábban kötött gázmegállapodást. Levelükben azt írták, hogy mivel október hetedike óta folyamatosan támadják Izraelt Libanonból, semmi nem indokolja a szerződés fenntartását. Emellett azt is hangsúlyozták, hogy ők már korábban is figyelmeztettek a megállapodás hátulütőire – írja a Jeruselem Post

"Október hetedike óta több tízezer izraeli állampolgár él napi szintű rettegésben a libanoni rakétatámadások miatt, sokuknak pedig az otthonaikat is el kellett hagyni" - írták. Emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy Libanon felett a Hezbollah nevű terrorszervezet őrködik, tehát bármilyen kifizetés csak őket fogja erősíteni. A szervezetnek pedig deklarált célja eltörölni Izrael a föld színéről, így csak egy következő támadás finanszírozásában vennének részt. A levél végén arra szólították fel a kormányt, hogy tegyen határozott lépéseket a Libanonból érkező agresszió felszámolására, valamint haladéktalanul mondják fel az előző kormány által kötött megállapodásokat. 

"Lényegében jutalom a Hezbollah számára"

Hivatkozás másolása

Dan Illouz képviselő, Likud párt tagja is úgy fogalmazott egy interjúban, hogy "a Libanonnal kötött gázmegállapodás lényegében jutalom egy olyan állam számára, amelyet a Hezbollah irányít. Ez a terrorszervezet számtalan Izrael elleni támadást indított már október hetedike óta". A politikus szerint az egyezség felmondását nem a bosszú, hanem sokkal inkább a jelenlegi közel-keleti valóság diktálja. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés