Hirdetés

Izrael készülődik, nagyon durva lesz, ami következik

Nap Híre portré Nap Híre

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője arról beszélt, hogy az izraeli hadsereg már a Gázai övezet határánál állomásozik, a tartalékosok pedig készenlétben állnak.

Már egy hete azt találgatja a világ, hogy mikor indul meg Izrael szárazföldi offenzívája. Jonathan Conricust is, az IDF szóvivője ezzel kapcsolatban elmondta, az izraeli hadsereg már a Gázai övezet határánál állomásozik, a tartalékosok pedig felszerelve, készenlétben állnak. 

Azt azonban nem árulta el, hogy pontosan mikor kezdődhet az offenzíva. Úgy fogalmazott, hogy az csak az egyik lehetőség a rendelkezésükre álló eszközök közül. 

A szóvivő a Hamász izraeli túszairól is beszélt, és elárulta azt is, hogy 100 és 200 között van azon izraeliek száma, akit még mindig keresnek és nem tudják, hogy meghalak-e vagy esetleg a Hamász túszként tartja fogva őket is - írja a Telex.

Mint azt a naphire.hu is megírta, a Hamász október 7-én brutális terrortámadást követett el, amikor a terroristák áttörték a megerősített határt a Gázai övezetből, és borzalmas mészárlást rendeztek a Gázához közeli izraeli településeken. A terroristák szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egyidőben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés