Hirdetés

Itt vannak az első reakciók, így reagált a világ a Lengyelországba csapódó rakétára

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Lengyelországba csapódtak be orosz rakéták, két lengyel meghalt, a miniszterelnök válságtanácskozást hívott össze. A NATO és az Európai Unió területére most először csapódtak orosz rakéták. A rakétatalálat során két ember vesztette életét. A hírek a magyar kormányhoz is eljutottak, Orbán Viktor miniszterelnök pedig arról számolt be nemrég a közösségi oldalán, hogy összehívta a Védelmi Tanács ülését

A hír hallattán mindenki megdöbbent, az egész világ várja a legfrissebb fejleményeket a témával kapcsolatban. Így reagált a világ a döbbenetes rakátabecsapódásra:

Lengyelországban például összehívtak egy rendkívüli tanácskozást, akárcsak magyarországon. A kialakult válsághelyzet miatt a lengyel kormány még nem tett közzé pontos információkat, későbbre ígértek sajtókonferenciát.

Az Egyesült Államok reakciójára sem kellett sokat várni, megerősítették, hogy valóban orosz rakétatalálat érte Lengyelországot, amely az Európai Unió és a NATO tagja is. Később az észt külügyminisztérium is megszólalt a támadás kapcsán, kiemelték: tárgyalnak Lengyelországgal és más szövetségeseikkel is, hogy megvédjék a NATO területének minden centijét - írja a VG.

Garry Kaszparov egykori sakkvilágbajnok és száműzött orosz ellenzéki aktivista is elmondta a véleményét a támadással kapcsolatban, aki úgy látja, hogy Oroszország ezzel próbálja tesztelni a lengyeleket, hogy mégis milyen reakciójuk lesz erre. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés