Hirdetés

Itt a vihar: jégesővel, heves széllel érkezett a hidegfront, riasztást adtak ki

 portré

Éjféltől előbb északnyugaton számíthatunk zivatarokra, amit viharos széllökések és jégeső kísérhet. Nagyobb jégdarabok is előfordulhatnak,  jelentős, 15-20 milliméternyi csapadék is eshet.

Kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában 10 és 17 Celsius-fok között alakul, de a szélcsendes, kevésbé felhő északkeleti megyékben 10 fokig sem melegszik a levegő. A legmagasabb hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható, ám a tartósabban felhős, csapadékos részeken 20 fok körüli értékeket is mérhetnek.

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az éjféli óráktól előbb északnyugaton, majd a Dunántúl keleti felében és a Duna-Tisza közén is egyre többfelé pattannak ki - helyenként intenzív - zivatarok. Napközben gyengül és kelet felé helyeződik át a csapadéktevékenység, de északnyugaton, és az ország keleti felén kialakulhatnak újabb zivatarok. A késő délutáni órákban újabb zivatarrendszer közelíti meg az Alpokalját.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés