Hirdetés

Visszatér az ítéletidő: brutális vihar lesz ma, az egész országra kiadták a figyelmeztetést

Nap Híre portré Nap Híre

Akár 90 km/h-s s szél, 4 centis jég és felhőszakadás is lehet egyes területeken.

Pénteken tovább folytatódik északkelet felé a felhőzet növekedése, vastagodása, de legalább pár órára szinte mindenütt, délen, délnyugaton akár több órára is kisüthet a nap. Többfelé, akár egynél több hullámban is várható zápor, zivatar, északon pedig tartósabb eső is - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében

Mint írták: a heves zivatarok kialakulására nagyobb esély a délnyugati tájakon van. A légmozgás csak zivatarok környezetében erősödik meg, illetve fokozódhat viharossá. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 34 fok között alakul, hűvösebb a tartósabban csapadékos északi, északkeleti részeken, melegebb a déli határ közelében lehet.

Az egész országra kiadták a riasztást, brutális vihar lesz ma

Napközben egyre nagyobb számban és egyre nagyobb területi lefedettséggel várhatók zivatarok, az ország déli részén és a Dunántúl nyugati részén mutatkozik legnagyobb esély heves zivatarok előfordulására. A zivatarokhoz kapcsolódóan viharos széllökés (ált. 60-90 km/h), kisméretű jégeső (~1-2 cm), intenzív csapadékhullás (rövid idő alatt ált. 10-20 mm), helyenként felhőszakadás (~25-30 mm) is előfordulhat. 

A heves zivatarokat akár károkozó szélroham (>90 km/h) és nagyobb méretű jég ( >2-4 cm) is kísérheti.

Még egy kicsit a forróság is velünk marad 

Tovább mérséklődik a meleg, már csak a déli, délkeleti megyékben alakul 25 fok közelében a napi középhőmérséklet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés