Hirdetés

Itt az ítéletidő: brutális fagy lesz ma, hófúvás és havazás miatt adtak ki figyelmeztetést

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mint azt a Naphíre megírta, kemény fagyok jönnek a hét elején, hajnalban -9 és -3 fok közötti hőmérsékletekre lehet számítani. 

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn nyugat felől tovább csökken a felhőzet, az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, ugyanakkor északon, északkeleten maradnak erősen felhős tájak. A fokozatosan gyengülő intenzitású havazás egyre inkább az északkeleti tájakra szorul vissza, majd késő délutántól máshol is kialakulhat helyenként hózápor. 

A nyugati szelet elsősorban a Győr-Budapest-Szolnok széles sávjában kísérik erős lökések. Kiemelten a Bakonyban hordhatja a havat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. Késő estére többnyire -1 és -5 fok közé hűl le a levegő.

Két megyére adtak ki figyelmeztetést

Hivatkozás másolása

Hófúvás miatt Veszprém megyére, havazás miatt pedig Borsod-Abaúj-Zemplén megyére adtak ki figyelmeztetést a meteorológusok. A veszélyjelzés szerint az északkeleti megyékben ugyanakkor akár a déli órákig tartósan, időnként intenzívebben havazhat, főleg Borsodban több helyen érheti el, haladhatja meg az 5-10 cm-t a friss hó vastagsága. 

Ezt követően a késő délutáni, esti időszakban újabb hózáporok alakulhatnak ki helyenként (nagyobb eséllyel az északi és a középső tájakon). Az átmenetileg erejéből vesztő, majd napközben újra megerősödő északnyugati, nyugati szél főleg a Bakonyban továbbra is okozhat hófúvást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés