Hirdetés

Iszonyú vihar csap le Magyarországra

Nap Híre portré Nap Híre

Eleinte borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész ország területére kiadta a figyelmeztetést zivatarok miatt.

Egyes részeken kiadós mennyiségű csapadék hullhat. Ugyanakkor a déli óráktól nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, lassanként megszűnik a csapadék. A déli, délnyugati szelet nagy területen kísérik erős, átmenetileg viharos lökések. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 9 és 17 fok között alakul, de délnyugaton egy-két fokkal magasabb értéket is mérhetünk. Késő estére 5 és 13 fok közé hűl le a levegő - írja a met.hu.

Vasárnap gyors mozgású csapadéktömbök vonulnak nyugatról kelet felé az országban - az eső, zápor mellett gyakorlatilag bárhol előfordulhat dörgés, villámlás. Főleg a déli területeken intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket viharos széllökés (~60-80 km/h, néhol >80 km/h is lehet), nagy mennyiségű csapadék (~10-20 mm), valamint jégeső (<2 cm) kísérhet. A csapadéktömbök súlypontjával együtt fokozatosan egyre keletebbre helyeződnek a zivataroknak kedvező légköri feltételek is.

Napközben a déli, délnyugati szelet főként az Alföldön kísérhetik nagy területen zivatartól függetlenül is viharos (~60-80 km/h) széllökések. Estére a legtöbb helyen mérséklődik a légmozgás.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés