Hirdetés

Elszabadult a pokol egy székesfehérvári iskolában: ollóval és ceruzával támadt a társaira egy másodikos kisfiú

Nap Híre portré Nap Híre

A gyermek egy kisfiúra és két kislányra támadt rá. A gyerekek elmondása szerint a társuk halállistát készített, és a tanárnőjükre is rátámadt az énekóra alatt.

A 24.hu arról számolt be, hogy több gyermek nem ment kedden iskolába Székesfehérváron, mert megviselte őket az az eset, ami múlt pénteken történt. A beszámolók szerint a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasveremi úti tagiskolájában egy második osztályos kisfiú ollóval és ceruzával támadt három társára, és a tanárnőjükre. A szülők elmondása szerint a gyerekeket nagyon megviselte a történet, azóta félnek.

"Úgy tudtuk meg, hogy mi történt, hogy az egyik anyuka ráírt a feleségemre este, és megkérdezte, hogy van a kisfiúnk, és látszik-e rajta sérülés"

- nyilatkozta a portálnak Bankó Róbert, az ollóval megtámadott kisfiú apja. Hozzátette, csak a tanárnak és a többi gyereknek, illetve a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia. Ezután a támadó még két kislánynak is nekiesett a teremben.

A férfi elmondása szerint a támadó egy ceruzával szúró mozdulatokkal közelített a lányok nyaka felé, ezután pedg a tanárnőre is rátámadt, aki ekkor segítséget kért. A támadó fiút eltávolították a tanteremből, majd értesítették a nevelőszülőjét és hazaküldték.

"A gyerekek elmondása szerint a fiú készített egy halállistát, amin a kisfiam volt az első helyen, de rajta volt több más diák és az órát tartó tanárnő is"

- mondta a férfi. Az egyik érintett kislány édesapja szerint már régóta probléma van a figyelemzavaros kisfiúval. Többször is jelezték ezt az iskola vezetése felé, és a gyermekvédelmi szakszolgálat igazgatója is kint volt tavaly júniusban az iskolában.

Az érintett gyerekek szülei azt is sérelmezik, hogy egy Facebook-posztból tudták meg, hogy pontosan mi is történt. A portá úgy értesült, hogy az osztályfőnök egy zárt csoportban néhány héttel ezelőtt arról írt, hogy a kisfiú gyámja azt kérte a tankerülettől, hogy jelöljenek ki neki egy másik iskolát. A tanárnő a pénteken történtek miatt az Oktatási Hivatal segítségét kérte.

A levélből kiderült, hogy mivel már csak néhány hét van vissza az idei tanévből, így az iskola igazolja majd a fiú hiányzásait, így idén már nem kell az intézménybe járnia. Ha a következő tanévben nem veszik át másik intézményben, akkor pedig a gyámja kérvényezni fogja, hogy egyéni tanrend szerint tanulhasson tovább.

"Az egészben az a legborzasztóbb, hogy végig olyan érzése volt az embernek, hogy próbálják eltussolni az ügyet. Olyanokkal pattintottak le a suliban, hogy tetszik a kislányom a kisfiúnak, és ilyen szegényes a tárháza, amivel udvarolni tud. Beszéltem ma a tankerület igazgatójával is. Azt mondta, hogy a kisfiú nem szedte be a gyógyszert és ezért nem tud uralkodni magán" - ezt már a megtámadott kislány édesapja mondta. 

A lapnak a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt a tájékoztatást adta, hogy a Székesfehérvári Rendőrkapitányság folytat nyomozást az ügyben.

"Súlyos testi sértés kísérlete miatt indult büntetőeljárás. A nyomozás érdekeire való tekintettel az eljárás jelenlegi szakaszában az ügy részleteiről bővebb információt nem adható" - közölte a rendőrség.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés