Hirdetés

Vérengzés az iskolában: agyonlőttek két diákot, egy tanár megsérült

Garai Kitti portré Garai Kitti

Lövöldözés tört ki egy iskolában, két diák és egy tanár súlyosan megsérült. A támadás az amerikai Iowa állambeli Des Molnes városának egyik magániskolájában történt.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint délután egy órakor kaptak bejelentést a belváros peremén található oktatási intézményhez, ahol a problémás fiatalok számára szerveztek oktatási programok, amit Will Holmes rapper hívott életre Starts Right Here néven - írja a hirado.hu.

A lövöldözés helyszínén a mentők megpróbálták újraéleszteni a két válságos állapotban lévő diákot, azonban a kórházban belehaltak a sérüléseikbe. A tanárt súlyos sérülésekkel szintén kórházba szállították.

Húsz perccel a lövöldözést követően a rendőrség a közelben megállított egy járművet és őrizetbe vett három gyanúsítottat. Egyikük elmenkült a helyszínről, ám a kutyás egységgel a nyomába eredtek és sikerült elfogni. 

Egy szemtanú, aki az iskolával szemben dolgozik, arról számolt be, hogy látott valakit elfutni a helyszínről nyomában a rendőrökkel és a járőrkocsikkal.

"Minden bizonnyal ez egy célzott incidens volt. Nem volt véletlen” – közölte Paul Parizek rendőr.

Múlt hétfőn Kalifornia középső részén is lövöldözés tört ki, melyben hat ember - köztük egy 17 éves anya és féléves gyermeke - vesztette életét - számolt be a Naphíre korábban. A rendőrség tájékoztatása szerint a gyilkosságokat legalább ketten követték el. 

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés