Hirdetés

Dermesztő hidegben tanulnak az egyik szombathelyi iskola diákjai

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A felháborodott szülők arról számoltak be a Nyugat.hu oldalnak, hogy a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola egyes tantermeiben mindössze 11 fok van.

Nagy Lászlóné, a szülői munkaközösség tagja elmondta: a kiemelt helyzet miatt több szülő is úgy döntött, hogy nem engedi iskolába a gyermekét. A tanintézmény vezetője próbálja megoldani a kellemetlen helyzetet.

A Szombathelyi Tankerületi Központ elmondta, a téli szünetben kicserélték a radiátorszelepeket az iskola épületében, "emiatt pedig a fűtési rendszert légteleníteni kell". Hozzátették, a távhőszolgáltató munkatársai folyamatosan dolgoznak, hogy a lehető legrövidebb idő, várhatóan egy-két nap alatt megoldódjon a probléma. Valamint kiemelték azt is, hogy az iskola épületének csak egy részében van hideg.

Németh Gábor, az intézmény vezetője is megerősítette a tankerület által megosztott információkat, és azt is elismerte, hogy tényleg vannak olyan termek, ahol mindössze 10-11 fok van, viszont a többi helyiségben 18 fok a hőmérséklet.

Az igazgató azt is kiemelte, hogy a hideg miatt valóban maradtak otthon gyerekek, de csak az alsó tagozat érintett, és úgy látja, hogy a hiányzások száma nem számottevő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés