Hirdetés

Irgalmatlan vihar csap le Magyarországra, keszüljön fel!

Nap Híre portré Nap Híre

Több vármegyében riasztás van érvényben.

Időjárási szempontból meglehetősen eseménydúsnak mondható a hétfő. A HungaroMet előrejelzése szerint Magyarország nagy részén délelőtt ugyan csökken a zivatarhajlam, délutántól, estétől ismét növekszik az égi áldás valószínűsége. Viharos széllökésekere, helyenként felhőszakadásra és jégesőre is lehet számítani - írja a Tények.

Mindez még tikkasztó hőséggel is párosul, amely a Dunántúl délkeleti területein ígérkezik a legelviselhetetlenebbnek, ahol a 29 Celsius-fokot is elérheti a napi középhőmérséklet.

A meteorológia szolgálat zivatar miatt elsőfokú riasztást adott ki Zala, Vas, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegye számos járására, legalacsonyabb szintű figyelmeztetésük azonban a teljes országra érvényes.

Felhőszakadás miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés lépett életbe az egész Dunántúlon, valamint Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

A kánikula ugyancsak szinte minden vidéket érint: Baranyában, Tolnában, Bács-Kiskunban, Csongrád-Csanádban, Jász-Nagykun-Szolnokban, Békésben és Hajdú-Biharban másodfokú, míg Somogy, Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében elsőfokú figyelmeztetést rendeltek el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés