Hirdetés

Irgalmatlan botrány a Budapest Airport körül

Nap Híre portré Nap Híre

Irgalmatlan, európai méretű botrány van kibontakozóban a Budapest Airport körül. Nagyon fura körülmények között kapott hitelt az Európai Beruházási Banktól. Az OLAF nyomoz.

Egy Budapest Airportnak még 2018-ban nyújtott hitel ügyében vizsgálódik az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF – írja a POLITICO egy, a vizsgálatról szóló belső dokumentum alapján. A vizsgálat eszerint „súlyos kötelezettségszegés” miatt folyik, az Európai Beruházási Bank által nyújtott 200 millió eurós hitellel kapcsolatban. A hitelt a reptér folyósították.

A dokumentum szerint az OLAF nyomozói kihallgatták Brüsszelben az Európai Beruházási Bank korábbi alelnökét, Vazil Hudákot, aki 2020-ban, a hitel nyújtását követően ült be a Budapest Airport igazgatóságába.

Hudák, aki korábban gazdasági miniszter is volt Szlovákiában, 2016 októberétől 2019 októberéig vezette a bank közép- és kelet-európai részlegét. Kihallgatására a lap szerint azután került sor, hogy panaszt nyújtottak be az OLAF-hoz amely szerint az egykori bankvezető „személyes előnyökhöz” juthatott a hitel jóváhagyásának köszönhetően - írja a 24.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés