Hirdetés

250 ezeret fizetett egy nő a saját intim fotóiért "de valaki senkinek"

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A férfi álprofilról fenyegette a nőt, aki 250 ezret ki is fizetett a zsarolónak.

Az ügyészség közleménye szerint a nő és a volt barátja a többéves szerelmi kapcsolatuk alatt mobiltelefonnal kölcsönösen készítettek egymásról intim felvételeket. A férfi jó ismerőse volt az ügy vádlottja - egy többszörösen büntetett soltvadkerti férfi - aki ez idő alatt többször használta a barát mobiltelefonját. 

Az egyik ilyen esetben a vádlott megtalálta és lementette a telefonból a sértettet ábrázoló intim felvételeket.

Ezután a Facebookon létrehozta a „De Valaki Senki” álprofilt. A férfi 2021. december 14-én a közösségi levelező rendszerben üzenetet küldött a nőnek, hogy róla készült intim felvételek vannak a birtokában és ha nem akarja, hogy nyilvánosságra kerüljenek, fizessen.

Mivel a nap folyamán a nő volt barátja is kapott üzenetet, valamint a sértettet ábrázoló fotókat is az ismeretlen zsarolótól, ezért a sértettben komoly félelem alakult ki a felvételek nyilvánosságra kerülése miatt. Alkudozást követően a vádlott - magát „közvetítőnek” kiadva – személyesen ment a pénzért azzal, hogy azt a zsarolónak odaadja. A nő a 250 ezer forintot átadta.

Két héttel később az elkövető telefonon felhívta a sértettet. és további 50 ezer forintot követelt tőle azért, mert előzőleg „közvetítőként” közbenjárt az ügyében. Nemfizetés esetére pedig újabb intim felvételek közzétételét helyezte kilátásba. A nő azonban ekkor már fizetés helyett a rendőrséghez fordult.

Az ügyészség a férfit zsarolás bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság hoz döntést.

ügyészség
ügyészség
ügyészség
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés