Hirdetés

Novák Katalin már meg is bízta az integritás hatóság vezetőit

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Magyarország: Novák Katalin köztársasági elnök villámgyorsan, egy pénteken megjelent határozatban kinevezte az Integritás Hatóság elnökét és elnökhelyetteseit - írja az Index.

A Magyar Közlönyben megjelent az a határozat, amely az elnöki tisztségre Bíró Ferenc Pált, az elnökhelyettesi tisztségre pedig Holbusz Tímeát és Dabóczi Kálmánt jelölte. Mindhármukat 6 évre helyezték az Integritás Hatóság vezetői pozíciójába. A határozat hatályba is lépett.

A tisztviselők november 4-ig történő kinevezése kötelező vállalás volt annak érdekében, hogy hozzájussunk az európai uniós forrásokhoz - fogalmazott korábban Navracsics Tibor.

    Mi az az Integritás Hatóság?

    Bővebben Bezárás

    Az Integritás Hatóság hivatott üldözni a korrupciót MAgyarországon.

A Telex összeszedte, mit lehet tudni az Integritás Hatóság vezetőiről.

Biró Ferenc, az Integritás Hatóság elnöke már 20 éve dolgozik ezen a területen. A PwC forensic partnere korábban volt nemzetközi gyógyszercégnél (Bristol Myers Squibb), akkor is Magyarországért és több regionális országért felelt compliance, illetve belső ellenőrzés területen.

Holbusz Tímea az Integritás Hatóság másik alelnöke eddig a kormány kötelékében dolgozott, az Európai Uniós Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság (EUTAF) Különleges Vizsgálatokért Felelős Igazgatóságát vezette.

Dabóczi Kálmánnál épített már fel nagy szervezetet, és a BKK korábbi vezérigazgatójaként van intézményvezetői tapasztalata. A BKK-s vezérigazgatói feladat akkor ért véget, amikor 2018 novemberében Tarlós István kezdeményezte a menesztését, mert őt tette felelőssé az e-jegyrendszer elhúzódásáért - írja a lap.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés