Hirdetés

Aggasztó adatokat közöltek, tombol a járvány Magyarországon

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján csaknem 63 ezren fordultak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) heti jelentésében csütörtökön.

Ebből a jelentésből kiderült az is, hogy március 6. és 13. között több mint 275 ezren fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük több mint 62 ezer embernél influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

Utóbbiak közül a betegek 44,8 százaléka gyermek, 28,5 százaléka 15-34 év közötti volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 19,8 százaléka, 6,9 százalékuk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

Hozzátették, hogy a 10. héten Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér vármegyében nőtt az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva. A legtöbb beteg Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében volt, a legkevesebb pedig Vas, Pest és Zala vármegyében - írja a 168.hu.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a múlt Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Vas vármegye területről hét jelentés érkezett; hat általános iskola és egy szociális intézmény volt érintett.

Kórházba a múlt héten 268-an kerültek súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 44-en szorultak intenzív ellátásra. A 268 beteg 32,1 százaléka kétéves vagy annál fiatalabb, 41,4 százaléka 60 éves vagy annál idősebb volt. A kórházi ápolást igénylő betegek közül 56-nál az influenzavírus, 46-nál a koronavírus és 30-nál az RSV állt a megbetegedés hátterében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés