Hirdetés

Bemondták a szörnyű jóslatot a magyar inflációról

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Erre kíváncsi most az egész ország

Hivatkozás másolása

Mellár Tamás, a Párbeszéd országgyűlési képviselője arról beszélt a Spirit FM műsorában, hogy idén csak minimálisan nőhet a magyar gazdaság és hogy mennyi lehet az infláció 2023-ban.

Hatalmas pofont kapott a magyar gazdaság azzal, hogy 10 év után újra leminősítette a Standard&Poor's Magyarországot. Mellár Tamás, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Spirit FM Aktuál című műsorában elmondta, hogy erre a minősítésre kormányzati szinten is figyelni kell, mert hosszú ideje nem volt ilyen negatív irányba való elmozdulás.

Az intézet olyan komoly problémákra hívta fel ezzel a figyelmet, mint az Európai Unióban rekordnak számító magyar inflációra, az orosz energiafüggőségre, a jelentős államháztartási hiányra, és arra is, hogy még mindig bizonytalan, érkezik-e, és ha igen, mikor és mennyi forrás az EU-tól Mellár szerint. Hozzátette, hogy az infláció még ettől is jobban növekszik majd.

„A magyar gazdaság sajnálatos módon nem fog növekedni 3 százalékkal. Szerintem még egy százalékkal sem, valahol nulla százalékos stagnálás körül lesz” – mondta az országgyűlési képviselő. 

Mellár úgy véli, a kormány a gazdasági növekedést fogja erőltetni, aminek a velünk maradó infláció lesz az eredménye. Sőt, az infláció mértéke egész évben kétszámjegyű lehet a képviselő szerint.

Megírtuk a történelem 5 legdurvább inflációját is. Benne van a hiperinfláció Magyarországon.

    Mi az infláció jelentése?

    Bővebben Bezárás

    Az infláció avagy pénzromlás (hibás kifejezéssel), hívták még pénzpuffasztásnak vagy pénzpuffadásnak is a közgazdaságtanban az árszínvonal tartós emelkedése, a pénz vásárlóerejének romlása mellett. Jele általában a π (pi) - írja a Wikipedia.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés