Hirdetés

Megkérdeztek egy nénit, min spórol az infláció miatt, a válaszától felrobbant az internet

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az energiaválság, a forint gyengülése és a háború miatt egyre nagyobb az infláció Magyarországon is, és az előrejelzések szerint jövőre csak rosszabb lesz a helyzet.

A lakosság a boltokban egyre csak emelkedő árakkal találkozhat és a pénztárcánkat a bevezetett árstoppokkal sem tudja a kormány megvédeni. Az üzletek különböző okok miatt kénytelenek árakat emelni, hogy ne veszteséggel zárják az évet. Hazánkban jelenleg 35 százalékos az élelmiszerárak inflációja, míg az uniós átlag csupán 13,9 százalék. Azonban még mindig nem ez a történelmi csúcs.

De nemcsak az üzletekben, hanem a közműveknél, sőt a szolgáltatóknál is folyamatosan emelkednek az árak. Ami szintén hatással van az emberek életére is, egyre több mindenről kell lemondaniük annak érdekében, hogy megfelelően ki tudják gazdálkodni a fizetésüket. A nyugdíjasok sincsenek jobb helyzetben.

Az ATV Híradójának stábja Budapest utcáin az embereket is megkérdezte, hogy a drágulás miatt le kellett-e már mondaniuk valamiről. Az egyik megkérdezett egy hölgy volt, aki egyszerűen csak annyit válaszolt, hogy már "mindenről" le kellett mondania. A videót a csatorna a TikTok profiljára is feltöltötte, ami azóta bejárta a közösségi platformot, több mint 220 ezren látták. A válaszától felrobbant tehát az internet.

A kommentelők egyetértenek a hölggyel, sőt sokan megjegyezték, hogy egyáltalán nincs egyedül, mások is nagy gondba kerültek Magyarországon. Az egyik hozzászóló például úgy fogalmazott, hogy neki a házáról kellett lemondania, "azóta Németországban élek, és megvan mindenem". Erre több olyan válasz is érkezett, hogy "én Frankfurból/Londonból/Bécsből olvasom ezt, és egyetértek".

Mi az infláció jelentése?

Hivatkozás másolása

Az infláció avagy pénzromlás (hibás kifejezéssel), hívták még pénzpuffasztásnak vagy pénzpuffadásnak is a közgazdaságtanban az árszínvonal tartós emelkedése, a pénz vásárlóerejének romlása mellett - írja a Wikipedia

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés