Hirdetés

Óriási dobásra készül karácsonyra az Ikea - rohanhatnak a vásárlók

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

December elsejétől lehet vásárolni karácsonyfát az Ikeában - a szokásoshoz híven egészen verhetetlen áron.

2022-ben is lehet karácsonyfát venni az Ikeában, idén egységes, 8990 forintba fognak kerülni a fenyők - vette észre a Pénzcentrum.

Ezért a pénzért nordmann fenyőt árulnak majd, és mérettől függetlenül ennyi lesz az ára, a legkisebbektől a legnagyobbakig.

Az importfenyők idén várhatóan 30 százalékkal kerülnek majd többe a tavalyi árakhoz képest, az átlagár vélhetően 7-10 ezer forint körül alakul majd. A lucfenyő méterének ára valószínűleg 4-5 ezer forint lesz, az ezüstfenyő 5-6 ezer, a nordmann pedig 6-8 ezer forint.

Az Ikea karácsonyi termékei mindig nagy népszerűségnek örvendenek. Az idei adventi naptár például már októberben elfogyott.

Jön a karácsony, jön a drágulás

Hivatkozás másolása

Korábban a Naphire.hu is megírta, hogy brutálisan drágul a fenyőfa 2022-ben. A három méter feletti fenyők 20-30 százalákkal drágulnak idén, míg a két méter körüliek ára 10-15 százalékkal emelkednek karácsonyra - tudta meg az ATV Híradó. Ilyen árak mellett majdnem oda a karácsony is.

És ha már karácsony, egy felmérés szerint a magyarok átlagosan 47 ezer forintot szánnak karácsonyi ajándékokra. Ám azzal nem árt számolni, hogy mindennek az egekbe szökött az ára. Mihók György, a Media Markt igazgatója az ATV Híradónak azt mondta, az elektronikai termékek esetében napi árazás van, és azt javasolja, hogy aki szeretne ajándékot venni, az még novemberben tegye meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés