Hirdetés

Megszólalt az igazgató: megvan, mi okozta a katasztrófát a visegrádi hotelben

Nap Híre portré Nap Híre

A Naphire.hu is beszámolt róla: óriási a baj Visegrádon, tűzoltók rohantak a helyszínre. Tűzvész tombol a budapesti elit kedvenc szállodájában. Arról is írtunk, hogy a tetőszerkezettől indulhatott a tűz. 

Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a 24-nek elmondta, szombat délelőtt érkezett riasztás, mely szerint a hotel 3-4. emelete égett, illetve a tetőszerkezet. Emiatt a legnagyobb riasztási fokozat volt érvényben, melynek eredményeként több hivatásos és önkéntes tűzoltó is oltja a lángokat. Az oltás levegőből, létrasugárral is zajlik.

Ripost arról ír: a katasztrófa előtt néhány nappal Tóth Gabi és párja is a hotel vendégei voltak. Szerencsére csak egy napot töltöttek ott, így a tűzvész idején már nem tartózkodtak a visegrádi szállodában. 

A leégett Silvanus Hotel Visegrádon
A leégett Silvanus Hotel Visegrádon MTI / Hegedüs Róbert

Körülhatárolták a lángokat a visegrádi Hotel Silvanusban, és jelenleg az utómunkálatokat végzik a tűzoltók - közölte Némethy Zita, a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője szombat délután az MTI-vel.

Pintér Róbert, a hotel igazgatója az MTI megkeresésére elmondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki.

Tudatta azt is, hogy a vendégek a közeli parkolókban várakoznak, ahol buszok és melegedők állnak a rendelkezésükre. A következő órákban minden vendég visszakapja értékeit, akik szeretnének, haza mehetnek, a többieknek a hotel alkalmazottai foglalnak új szobát.

Hangsúlyozta: a vendégek és az alkalmazottak a tűzeset alatt biztonságban voltak, személyi sérülés nem történt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője tudatta, hogy a helyszínre három mentőhelikoptert és számos mentőautót riasztottak. Az épületet elhagyóknak a katasztrófavédelem segítségével egy buszt biztosítottak melegedőként - tette hozzá.

Csámpai Attila, a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője korábban elmondta, teljes terjedelmében égett a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje, a mintegy 200 vendég elhagyta a hotelt. Nem sokkal dél előtt már 14 tűzoltóegység dolgozott a tűz megfékezésén.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n tudatta, hogy a tűz miatt teljes szélességében és hosszában lezárták a hotelhez vezető Panoráma utat.

A katasztrófavédelem közleménye szerint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, szigetmonostori, visegrádi és leányfalui önkéntes tűzoltók vonultak ki a tűzesethez. Az egységek tizennégy vízsugárral oltották a lángokat. A munkálatokat fővárosi, váci, gödöllői és budaörsi vízszállítók is segítették. A szállodát összesen 230 ember hagyta el a tűz miatt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés