Hirdetés

Bekeményít III. Károly király: erre készül a koronázás után

Garai Kitti portré Garai Kitti

III. Károly király állítólag lecsökkentené a dolgozó családtagok számát.

Szombaton sor kerül az év egyik legjobban várt eseményére: III. Károly királyt megkoronázzák. A ceremónia a londoni Westminster-apátságban lesz, és több mint 2000 ember kapott meghívót a királyi családtól az eseményre, köztük a királyi család tagjai, politikusok, világsztárok, önkéntesek, fegyveres erők. 

Azonban nemcsak a koronázás tartja lázban a világot, hanem az is, hogy kiderült, mire készülhet III. Károly király a koronázást követően. Mint ismert, a király többször beszélt már arról, hogy saját képére formálná a monarchiát, és úgy tűnik, ennek most el is jön az ideje. 

Egyes források szerint minimálisra akarja csökkenteni a királyi család dolgozó tagjainak számát, így csak a közvetlen családtagjai tartoznának ebbe a körbe. A királyi család egyik szakértője elárulta, hogy a tervek szerint kiket akar „kirúgni” a király. "Szerintem magától értetődő, hogy York hercege sosem dolgozhat már a királyi család nevében – kezdte a szakértő utalva András hercegre. Állítólag nemcsak Károly bátyja, de nővére Anna hercegnő, valamint Eduárd herceg és felesége, Zsófia hercegné sem képviselheti majd a királyi családot. 

A szakértő szerint Károly csak saját magát, Kamilla királynét, Vilmos herceget és Katalin hercegnét, illetve az unokáit tartaná meg a királyi család dolgozó tagjaiként - írja a Bors.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés