Hirdetés

Így játszaná ki Djokovic az amerikai víruskarantént

Morvay Péter portré Morvay Péter

A szerb bajnok indulni akar a US Openen

Hivatkozás másolása

Novak Djokovic abban bízik, hogy az amerikai hatóságok időben módosítják a belépési rendelkezéseket ahhoz, hogy koronavírus elleni oltás nélkül is indulhasson a US Openen.

Djokovic a hétvégén Wimbledonban már hetedik bajnoki címét és egyben a 21. Grand Slam győzelmét aratta, és ezzel egy címnyi távolságra megközelítette Rafael Nadal rekordját. Most az Egyesült Államokban utolérhetné Nadalt, ha sikerül megszereznie negyedik US Open trófeáját.

Ehhez azonban először is be kell jutnia Amerikába, ami a közismerten oltásellenes teniszező számára nem könnyű feladat. Most azonban a járványügyi enyhítésekben bízhat.

„Nem vagyok beoltva és nem is tervezem ezt. Az egyetlen jó hír, az ha eltörlik a kötelező oltásigazolványt a belépéshez.”

A jelenlegi állás szerint azonban bizonytalan, hogy az enyhítések megtörténnek a jövő hónapban kezdődő verseny előtt.

„Arra nem számíthatok, hogy kivételt tennének velem” – ismerte el Djokovic. 

A 35 éves szerb teniszbajnokot januárban kiutasították Ausztráliából, mert nem volt oltási igazolása, emiatt nem tudott elindulni az ottani nyílt teniszbajnokságon. Djokovic elismerte, hogy nagyon megviselte az incidens.

„Nem éreztem jól magam, sem mentálisan, sem fizikailag az év első néhány hónapjában.”

Edzője, a szintén wimbledoni bajnok Goran Ivanisevic szerint azonban Djokovic olyan „hős, aki gyorsan helyre tud állni”, amint azt az ausztrál Nick Kyrgios felett a wimbledoni döntőben aratott győzelme bizonyította.

Fotó: MTI/AP

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés