Hirdetés

Így bukott le a Miniszterelnökség korrupt főosztályvezetője, 10 milliárd forint a kár

 portré
Tízmilliárd forintos vesztegetési ügy robbant ki a Pénzügyminisztériumban, a lavina elsöpörte a miniszterelnökség korrupt főosztályvezetőjét is.

Rendkívüli nyomozás folyik a Pénzügyminisztériumban, ahol öt alkalmazottat őrizebe vettek. A minisztériumokon átívelő, tízmilliárdos korrupciós ügyben az ügyészség 25 helyszínen csapott le, 200 millió forint készpénzt, 60 millió forintnyi értékpapírt, luxusautót és több ingatlant is zár alá vettek, és18 embert pedig gyanúsítottként hallgattak ki - írta a Blikk.

A botrányról Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert is faggatták az újságírók a csütörtöki kormányinfón. "Egy nyomozás vezetett eredményre, titkos információgyűjtéssel, s ennek megfelelően lépett a nyomozó hatóság – kommentálta az információt Gulyás Gergely.

"Öt minisztériumi dolgozót vettek őrizetbe, közülük négyen a Pénzügyminisztérium munkatársai, egy pedig a Miniszterelnökség főosztályvezetője. Ők azt ígérték, elintézik az eredményes pályzatokat, ha ezért kenőpénzt kapnak. Néhány alkalommal ez meg is történt. Ez súlyos, több éves szabadságvesztéssel büntetendő korrupciós bűncselekmény" – magyarázta Gulyás Gergely.

Az érintett pályázók között nincsenek állami cégek, önkormányzatok, vagy politikai értelemben érintett személyek, valamennyien magánvállalkozások vezetői. "A korrupció minden országban jelen van, ám a mértéke annál kisebb, minél nagyobb az esély pár millió forint elfogadása után a súlyos büntetésre. Egyetlen miniszter sem tudja semmilyen formában garantálni, hogy egy főosztályvezető, avagy alacsonyabb rangú tisztviselő ne legyen tisztességtelen. Azt viszonyt garantálnia kell az államnak, hogy ezeket az eseteket felderítjük".

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés