Hirdetés

Brutális gyilkost kaptak el: 16 idős embert ölt meg egy idősotthon alkalmazottja

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Szándékosan túladagolta egy egészségügyi alkalmazott egy olasz idősotthonban több lakó altatószerét is, amely során 16-an vesztették életüket.

A dél-olaszországi Foggia városának ügyésze kiemelte, az áldozatok 2022 novembere és 2023 februárja között hunytak el, most pedig elrendelte a holttestek exhumálását.

A nyomozóknak feltűnt, hogy az idősotthonban szokatlanul sokan hunytak el mindössze négy hónap leforgása alatt. Az első kihantolásokra múlt hétfőn került sor, és a következő napokban igazságügyi orvosszakértők bevonásával folytatódnak - írja az ATV.

A holttesteken boncolást és toxikológiai vizsgálatot végeznek. A szakértők midazolám nyomai után kutatnak, amely egy olyan benzodiazepin, amelyet csak egészségügyi személyzet adhat be kórházban. A gyógyszer a központi idegrendszerre hat, és álmosságot, izomlazaságot, illetve rövid távú memóriavesztést okoz. A midazolám leggyakoribb mellékhatásai közé tartoznak a súlyos légzési problémák. 

Túladagolása rövid időn belül halálhoz vezet. Az ügyészek abból indulnak ki, hogy az idősotthon egyik alkalmazottja - aki ellen nyomozás zajlik - a gyógyszer segítségével próbált véget vetni az intézménybe érkező, haldokló rákbetegek szenvedéseinek. A bírósági következtetések levonásáig az alkalmazottat más munkakörbe helyezték egy másik környékbeli településen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés