Hirdetés

Ránk szakad az ég, durva időnk lesz ma is

Garai Kitti portré Garai Kitti

Lesz itt minden február elején: napsütésre, esőre, záporesőre, havas esőre és hózáporra is számíthatunk. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, de lesznek átmenetileg kevésbé felhős, napos periódusok is. Több helyen várható eső, záporeső, főként a magasabban fekvő helyeken havas eső, hózápor, hódarazápor is lehet.

A nyugati, északnyugati szelet továbbra is nagy területen kísérik erős, helyenként viharos lökések, viszont a délnyugati harmadban többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínű. (Az időkép időjárás-előrejelzése 7 napra itt elolvasható)

Február első éjszakáján többfelé várható csapadék; az északkeleti részeken, valamint az Északi-középhegység térségében havas eső, gyenge havazás, az Alföldön döntően eső várható. A délnyugati harmadban eső, havas eső egyaránt előfordulhat és főként a délnyugati határ mentén átmeneti ónos eső sem kizárt. Reggelre már csak a délnyugati részeken eshet. Az északnyugati, nyugati szelet többfelé élénk, helyenként erős, elsősorban Sopron környékén viharos lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között alakul, a kevésbé szeles délnyugati megyékben mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés