Hirdetés

Pokoli vihar csapott le a szigetre, nyolc ember meghalt

Garai Kitti portré Garai Kitti

Nyolc ember meghalt, tizenhat eltűnt a hét eleje tartó szélsőséges időjárás következtében Madagaszkár szigetén.

Elack Andriankaja a szigetország katasztrófa-elhárításának (BNGRC) vezetője szerdán közölte, azokban a régiókban – Analanjirofo, Betsiboka, Sava, Sofia, Vatovavy – voltak halálos áldozatok, ahol az esőzéseket áradások követték. A beszámolók szerint a Cheneso trópusi vihar eddig 500 lakóépületben és félszáznál is több iskolában tett kárt.

A vihar pusztítása miatt csaknem negyvenezren kényszerültek otthonuk elhagyására, és félő, hogy ez a szám a következő napokban tovább emelkedhet, miután a meteorológiai szolgálat a hét második felében újabb heves esőzésekre figyelmeztetett a térségben - írja az ATV.

A vihar károsultjainak befogadására jelenleg 55 regionális menedéktábor áll nyitva, de szükség esetén újabbakat állítunk fel – hívta fel a figyelmet Andriankaja. A kormány átmenetileg oktatási szünetet rendelt el a szigeten.

A Naphíre január elején arról is beszámolt, hogy Kaliforniát egy rendkívüli ciklonbomba érte el, ami miatt katasztrófariadó rendeltek el az Egyesült Államok csendes-óceáni partvidékén. A szélsőséges időjárás miatt az államban nagy területeket érintő áradások és sárcsuszamlások voltak. A hirtelen lezúduló csapadék, valamint az egyidejűleg kialakult tengeri áradás miatt több folyó kiáradt, ugyanis a víz nem tudott elfolyni a szokott irányba. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés