Hirdetés

Időjárás: már látni, mikor ér véget a tavaszias idő

Garai Kitti portré Garai Kitti

Szerdán és csütörtökön még jó időnk lesz, aztán pénteken szórványosan eső, záporeső kialakulhat, nagyobb valószínűséggel északon, északkeleten. 

Szerdán napközben a pára, köd, rétegfelhőzet mindenütt ritkul, zsugorodik, majd feloszlik, és az ország legnagyobb részén derült, napos idő várható csapadék nélkül - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 fok körül alakul. Késő estére -4 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Estére derült lesz az ég, párássá válik a levegő, sokfelé köd képződik. Az éjféli óráktól észak felől fátyolfelhőzet sodródik be, főként a keleti tájak fölé. Csapadék nem lesz. A légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és 0 fok között valószínű.

Csütörtökön még kitart a jó idő, ugyanakkor napközben északnyugat felől felvonuló fátyolfelhőzet szűri, zavarja majd a többórás napsütést. Számottevő csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A maximum-hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul, a tartósan rétegfelhős részeken ennél hidegebb is lehet.

Pénteken eső rondít bele a tavaszias időbe

Hivatkozás másolása

Pénteken megvastagszik a felhőzet, emiatt erősen felhős vagy borult idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Szórványosan eső, záporeső kialakulhat, nagyobb valószínűséggel északon, északkeleten. A délnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 14 fok között valószínű. Délnyugatról északkelet felé haladva várhatóak az alacsonyabb értékek.

A 30 napos időjárás-előrejelzést itt tudja elolvasni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés