Hirdetés

Nagy veszélyben van a fél ország, 11 vármegyére adtak ki figyelmeztetést

Garai Kitti portré Garai Kitti

Szerdán hidegfronti felhő- és csapadékrendszer érkezik dél felé haladva, mögötte pedig északnyugat felől csökken a felhőtakaró, de a hajnali, reggeli órákban ismét lecsap a veszély az autósokra. Az Északi-középhegység térségében, illetve az Alföldön egy összeáramlási zóna környezetében, valamint északnyugaton terjeszkedhet sűrű köd. A látási viszonyok csak lassan javulnak, a veszélyjelzés szerint 13 vármegyében érdemes a szokásosnál is jobban odafigyelni az utakon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint reggelre a déli határnál is megszűnik a gyenge eső. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. Délelőtt csökken, zsugorodik a ködös, rétegfelhős tájak kiterjedése, egyre többfelé süthet ki legalább rövid időre a nap.

Késő délutántól azonban északnyugat felől a kevésbé felhős tájakon is ismét megvastagszik a felhőzet. A köddel, rétegfelhőzettel borított vidékeken szitálás, estefelé az északi megyékben gyenge eső is előfordulhat. A délnyugatira, délire forduló szelet napközben még inkább csak az Alpokalján és a Kisalföldön, majd az esti órákban már nagyobb területen kísérhetik élénk lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul, de a tartósan borult tájakon néhány fokkal hidegebb, a Dunántúlon helyenként ennél melegebb is lehet.

A reggeli ködös idők ellenére is rendkívül meleg időt hozott az újév. A Naphíre korábban beszámolt arról is, hogy az újév első napján, valamint a második napján is megdőlt a melegrekord az országban. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés